Warning: Array to string conversion in /customers/9/5/2/pedicure-geha-zwolle.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 962

Behandelingen

Iedereen heeft baat bij een goede verzorging van de voeten. U belast uw voeten vaak zwaarder dan u denkt. Uw hele gewicht rust op uw voeten. Ook uw houding en schoenen spelen een belangrijke rol.
Zeker als u specifieke voetklachten heeft zoals eelt, likdoorns of ingegroeide nagels is een behandeling door een erkend medisch pedicure geen overbodige luxe!
Onderstaand vind u onze mogelijkheden voor behandelingen.

Wij doen ons uiterste beste om voor de cliënt een zo veilig mogelijke omgeving te creëren. Uiteraard beschikken we over een VOG (langdurige zorg).

Tevens heeft u de mogelijkheid om cadeaubonnen te kopen. Informeert u hiervoor bij ons naar de mogelijkheden.

Door COVID-19  zijn er extra hygiënemaatregelen in mijn praktijk van toepassing. 

Medisch pedicure

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit , zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of door andere oorzaken ( o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.
Voor de zorgprofielen 2 en hoger beschikken wij over contracten met meerdere podotherapeuten.

Resultaten
Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze anti-druktechnieken toe of vervaardigt ze ortheses. Zij brengt nagelprothesen aan en voert nagelreparaties uit.

Oncologische voetverzorging

Oncologische voet verzorging ( O.V.V.) verleent veilige voetzorg aan kankerpatiënten. Opgeleid om bijwerkingen van de behandeling aan de voeten te herkennen en als de behandeling het toe laat de voeten te verzorgen en adviezen te geven.

Prijzen
1/2 uur €38,50,-  /  3/4 uur €45,00,-  /  1 uur €51,50,-

Voetreflexologie

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest één geheel vormen. Door het hele lichaam lopen energiebanen die o.a. in de voeten eindigen. De reflexen in de voeten corresponderen met de organen en de orgaansystemen. Door deze reflexzones te behandelen gaan er impulsen naar de betreffende organen, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. Harmonie en samenwerking tussen lichaam en geest kunnen zo weer worden hersteld.

Resultaten
Voetreflex kun je heel breed inzetten omdat het je lichaam weer in balans brengt.

Prijzen
1 uur €49,-  /  1 1/2 uur €73,50

Cupping / Schröpfen

Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spieren te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier worden huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door  middel van het vacuüm trekken van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

Voor welke klachten, o.a.:

  • Hoofdpijn
  • Schouderklachten
  • Armklachten
  • Rugklachten
  • Stress gerelateerde spierspanning klachten
  • Ontspanning

Prijzen
3 kwartier €45,-

Aromatouch massage

Bij een AromaTouch massage wordt er gebruik gemaakt van 8 verschillende eterische oliën. Met deze oliën wordt er langs de energiebanen in het lichaam gewerkt van je rug, nek tot aan je hoofd en je voeten. Hierdoor komt het lichaam tot rust en wordt het lichaam weer terug in balans gebracht.

Prijzen
3/4 uur €45,-

Tenen lezen

Tenenlezen is het kijken naar signalen van het lichaam,het geeft inzicht in karakter persoonlijkheid en gedrag. Dit gebeurt door de stand en de vorm van tenen te interpreteren.

Resultaten
Je gaat met tenenlezen uit van het holistische principe: lichaam en geest vormen een onlosmakelijk geheel en dus kun je in een deel het geheel weerspiegeld zien. Tenen vertellen hoe je in elkaar zit, je krijgt een beeld van jouw kwaliteiten.

Deze behandeling gaat in combinatie met voetreflexologie.
Mocht u een losse behandeling tenenlezen wensen kunt u contact met mij opnemen.

Breussmassage

Kenmerkend voor de Breussmassage is de lichte strijking van de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. Door deze techniek brengt de wervelkolom zichzelf in lijn zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans krijgen om te herstellen.

Deze massage van de lange rugspier is zacht, langzaam en door relatief weinig druk leidt dit tot een ongekend diepe ontspanning. Mede hierdoor kan deze massage zeker bij personen met bijvoorbeeld oncologische aandoeningen, ernstige osteoporose, ischias, spit of hernia, zonder risico worden ingezet. De Breussmassage wordt uitgevoerd met Johannesolie.

Het hoofdbestanddeel van de Johannesolie is Sint Janskruid. Dit kruid verbetert de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier- en gewrichtspijnen.

Prijzen
1/2 uur €38,50,-

Voet en onderbeen massage

Voet en onderbeen massages.

Prijzen
1/2 uur €37,-
3/4 uur €43,50,-

In combinatie met een pedicurebehandeling gaat er €7,50 van de prijs af

Heeft u Diabetes of bent u een Reuma patiënt? Kijk op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure of u voor een tegemoetkoming in de kosten in aanmerking komt of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd, daarna wordt het in rekening gebracht.

Mocht u de behandeling vergoed krijgen, bij het niet nakomen van een afspraak kunnen wij deze niet declareren bij de zorgverzekeraar of podotherapeut. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening.

Bekijk onze algemene voorwaarden met betrekking op onze behandelingen en werkwijze: